Schrijfzaken
Zwolse schrijft sprookje voor volwassenen
Twinkeling biedt troost na overlijden baby

Zwolle – Het sprookje Twinkeling heeft geen leuk en vrolijk onderwerp, toch is het een warm verhaal over liefde geworden. De hoofdpersoon ontmoet in Twinkeling haar drie overleden kinderen. Schrijfster Monique van der Meer putte daarmee uit haar eigen ervaring.

“Ik wilde een positief verhaal vertellen over een tragische gebeurtenis. Ik ben drie keer zwanger geweest. Dat is drie keer uitgelopen op een vroeggeboorte en het overlijden van onze zoontjes. In het sprookje ontmoet ik mijn kinderen op bijzondere plaatsen. Ik praat met ze en ze hebben allemaal een cadeautje voor me meegenomen. Dat cadeau heb ik ook echt ervaren.”

Moeder
Van der Meer vindt het nog steeds heel bijzonder hoe een trieste gebeurtenis toch iets moois met zich kan meebrengen. “Ik ben moeder, ook al ziet niemand dat. Met dit sprookje geef ik mijn kinderen een plaats in mijn leven en in mijn lichaam. Overleden kinderen blijven altijd bij je. Ik hoop dat vrouwen met een soortgelijke ervaring troost kunnen putten uit Twinkeling.”

Exclusief
Twinkeling is in eigen beheer uitgebracht en exclusief verkrijgbaar bij boekhandel Ana Sofia aan de Steenstraat 5-7. Geïnteresseerden kunnen ook een mailtje sturen naar info@schrijfzaken.nl.